Ontdek de verschillende soorten serres en mogelijkheden

Serres zijn er in veel verschillende vormen en maten – van eenvoudige glazen kamers tot2serrepark10 spectaculaire glazen extensies. De keuze is spannend, maar het kan ook verwarrend zijn, vooral als je de investering van tijd en geld die je aan het maken bent meetelt. Hier leiden we je door de verschillende stijlen van serres. Je kunt ons advies ook gebruiken om je te helpen de beste serre te kiezen voor bij je huis en levensstijl te kopen.

Waar moet je over nadenken bij de keuze voor de beste serre?

Bij het bepalen van de stijl van je nieuwe serre, moet je goed bedenken waarvoor je deze wilt gebruiken: zal deze voornamelijk worden gebruikt als een tuinkamer, voor het kweken van planten of voor huisdieren? Een basistype van een serre die toegankelijk is via een bestaande deur vanuit je huis zal waarschijnlijk aan je behoeften voldoen. Wil je de serre gewoon gebruiken op warme zomerdagen? Als dat zo is, kun je waarschijnlijk wegkomen met een vrij eenvoudig geconstrueerde serre, maar je moet ook nadenken over de impact van de temperatuur op de rest van je huis en hoe koud het zal zijn in de winter. Wil je het gebruiken om je leefruimte het hele jaar door uit te breiden? Je moet zorgvuldiger nadenken over de grootte, stijl, constructie en de interieurkenmerken, evenals de kosten om het in je huis te integreren door een muur naar beneden te halen om er een open ruimte van te maken of om dubbele glazen deuren te laten plaatsen. Is er een wow-factor waar je naar op zoek bent? Serres kunnen indrukwekkend zijn, vooral als ze een lantaarnvormig dak hebben. Maar deze varianten zijn duurder, dus wees duidelijk over wat je wilt.

De helft van de mensen met een serre willen meer leefruimte

Om je te helpen kiezen voor welk type serre je kunt gaan, wilden we meer weten over waarom mensen een serre kopen en waarvoor ze het gebruiken. Dus vroegen we iets minder dan duizend serrebezitters om ons over hun ervaringen te vertellen. Bijna de helft van de mensen die we vroegen zei meer ruimte en leefruimte te willen. Andere redenen waarom mensen een serre wilden: om het licht dat bij hen thuis kwam te maximaliseren (21%); om een wow-factor toe te voegen (16%); om meer eetruimte te creëren (16%); om meer ruimte te hebben voor tuinartikelen en planten (13%); om kinderen meer speelruimte te geven (5%) en om meer opslagruimte te creëren (3%).

Weinig mensen kopen een serre om waarde toe te voegen aan hun huis

Interessant is dat slechts een op de vier mensen zei dat ze hun serre hadden gekocht om waarde toe te voegen aan hun huis. Hoewel meer dan acht op de tien mensen verwachten dat hun serre toch waarde toevoegt aan hun huis.

Serresoorten

Serres zijn er in vele verschillende vormen en maten om in verschillende levensstijlen te passen. Verschillende materialen en combinaties kunnen aan je behoeften worden toegevoegd. Blader door onze galerij om te zien hoe de verschillende stijlen van de serre er uit zien en lees hieronder voor uitleg over de belangrijkste verschillen. En op deze pagina kunt u terecht voor de prijzen van serres.

Leave a comment